For Every Mother in India

In het nieuws 13/10/2022

Ferring Pharmaceuticals en de Federation of Obstetric & Gynaecological Societies of India (FOGSI) lanceerden onlangs op de ambassade van Zwitserland in India een nieuwe oproep tot actie, ‘Voor elke moeder in India’. Een enorme stap voorwaarts in de gezondheid van moeders in India.

For Every Mother in India’ is bedoeld om een breed scala aan belanghebbenden in heel India te mobiliseren, waaronder beleidsmakers, overheidsinstanties, ontwikkelingspartners, de academische wereld, medische deskundigen en het maatschappelijk middenveld, om gezamenlijk een einde te maken aan te voorkomen moedersterfte.

Het maakt deel uit van Ferring’s #ProjectFamily: Safe Birth commitment om het leven van 20 miljoen vrouwen en hun families wereldwijd te beschermen tegen 2030 door middel van duurzame toegang tot kamertemperatuur stabiele (RTS) carbetocine, een behandeling die wordt gebruikt om overmatig bloeden na de bevalling of postpartum bloeding (PPH), een belangrijke oorzaak van moedersterfte, te voorkomen.

In juli 2021 waren vrouwen in India de eersten ter wereld die de kamertemperatuurstabiele  carbetocine RTS formulering van Ferring kregen om overmatige bloedingen na de bevalling te voorkomen. Ferring en belangrijke partners werken momenteel aan registraties in andere landen om Carbetocin RTS in zo veel mogelijk lage- en lagere-middeninkomenslanden te kunnen aanbieden, waar de last van moedersterfte en gevallen van PPH het grootst zijn.

Vind je het leuk wat je ziet? Deel met een vriend.