Frederik Paulsen Prijs

De Frederik Paulsen Prijs bevordert klinisch onderzoek en (digitale) interventies gericht op het verbeteren van de fertiliteitszorg. Hiermee stimuleren wij innovaties voor patiënten die bijdragen aan waarde gedreven gezondheidszorg (value-based health care).

Ter stimulering van onderzoek in de voortplantingsgeneeskunde in Nederland en Duitsland heeft Ferring in 2013 de Frederik Paulsen Prijs in het leven geroepen.

Hoe werkt het?

De tweejaarlijkse Frederik Paulsen Prijs heeft een waarde van € 20.000 en is begin 2024 voor de 6e keer toegekend. Artsen en wetenschappers werkzaam op het gebied van vruchtbaarheidsbehandeling of -onderzoek in Nederland en Duitsland kunnen dit jaar weer een aanvraag indienen (zie onder aanmelden). De aanvragen worden beoordeeld door een onafhankelijke commissie bestaande uit toonaangevende deskundigen op de verschillende indicatiegebieden en onderzoeksrichtingen uit beide landen. Onderstaand geven wij enkele voorbeelden van aanvragen die passend zijn.

Voorbeelden van geschikte onderzoeksprojecten.

Wij bieden ruimte aan allerlei initiatieven: patiëntgerichte zorg, geïndividualiseerde geneeskunde, waardegedreven gezondheidszorg (value-based health care), digitale trends, etc.

Geschikte onderzoeksprojecten zijn bijvoorbeeld:

  • Initiatieven die vruchtbaarheidsbehandelingen (tot aan de geboorte) ondersteunen en vergemakkelijken.
  • Initiatieven die gebruik maken van digitale methoden om het zorglandschap voor patiënten en vruchtbaarheidscentra te verbeteren.
  • Initiatieven die gericht zijn op het gebruik van gepersonaliseerde geneeskunde om geïndividualiseerde therapieën mogelijk te maken voor patiënten.
  • Onderzoeksprojecten die betrekking hebben op geïndividualiseerde stimulatieprotocollen om elke patiënt optimaal te behandelen.

Aanmelden.

Tot 19 november 2023 konden wetenschappelijke en medische instellingen (ziekenhuizen/praktijken), wetenschappers en patiëntenorganisaties zich aanmelden voor de Frederik Paulsen Prijs. Neem voor vragen contact op met Sabine.ceplis-kastner@ferring.com of stuur je aanvraag direct per e-mail naar haar toe.

Prijsuitreiking

De presentatie van het winnende project en de prijsuitreiking vond plaats tijdens het Ferring Forum Fertiliteit (mrt 2024 te Hamburg). Daarnaast wordt de winnaar bekend gemaakt in de Ferring nieuwsbrief.

Bekijk hier onze brochure voor nog meer details over deze prestigieuze prijs.

Welke ondersteuning bieden wij nog meer?

Wij geloven in de impact en waarde van vooruitstrevend onderzoek en daarom ondersteunen wij ook initiatieven die buiten de voortplantingsgeneeskunde liggen. 

De voorliefde voor peptide hormonen van dr. Frederik Paulsen en zijn echtgenote Eva, de oprichters van Ferring, zien we hierbij nog steeds terug. Via de Ferring leerstoel in de endocrinologie aan de Wilhelms-Universiteit in Münster en de periodieke geldprijzen voor waardevol onderzoek op het gebied van de endocrinologie via de Ferring Kiel foundation en de Dietrich Knorr Prijs.

Frederik Paulsen

Frederik Paulsen, arts en oprichter van FERRING Pharmaceuticals, werd op 31 juli 1909 geboren. Zijn ouders kwamen van het Noordzee-eiland Föhr. In Zweden legde zijn onderzoek naar de synthese van hormonen de basis voor de oprichting van FERRING in Malmö in 1950.

De bedrijfsnaam FERRING is afgeleid van de naam van het eiland: de Friese naam voor Föhr is Feer, het bijvoeglijk naamwoord voor Föhr is Fering (uitgesproken met een korte e).