Building Families.

Samen met het behandelteam, ouders in spé en familie delen we dezelfde wens: de geboorte van een nieuw leven. Building Families noemen we dat bij Ferring. We doen er alles aan om deze wens te laten uitkomen. Dat gaat verder dan het leveren van medicijnen voor een vruchtbaarheidsbehandeling.

Wensen laten uitkomen.

Zwanger worden en een gezin stichten; dat gaat helaas niet bij iedereen vanzelf. Ongeveer één op de zes stellen heeft hierbij (onze) hulp nodig. Daarom ontwikkelen wij geneesmiddelen (waaronder hormonen) en interventies die de kans op een zwangerschap verhogen en voorkomen dat baby’s te vroeg worden geboren.

De patiënt staat centraal.

We investeren in innovatieve (digitale) services en programma’s voor de vrouw en haar omgeving. Hiervoor werken we nauw samen met artsen en professionals wereldwijd. Ons streven is ‘waarde gedreven zorg’ (Value-Based HealthCare), zorg waarbij de patiënt centraal staat. Dit vergt inzet en toewijding zodat we gezamenlijk het verschil kunnen maken.

Waardegedreven zorg.

Geen mens is hetzelfde. Waardegedreven zorg betekent zorg leveren die aansluit bij de behoefte en wensen van de individuele patiënt. Door naar patiënten te luisteren en hen centraal te stellen, neemt de waarde van de geleverde zorg toe. Wij gaan verder dan geneesmiddelen leveren. In deze video vertellen we je meer over onze drijfveren.

Wij werken nauw samen met patiënten, experts en zorgverleners om de beste geneesmiddelen en innovatieve e-health oplossingen te ontwikkelen. Wij geloven namelijk dat de kwaliteit van het totale zorg traject invloed heeft op het effect van onze geneesmiddelen. Door samen te werken en innovatieve oplossingen te ontwikkelen dragen wij bij aan het optimaliseren van de gezondheidsuitkomsten van behandelingen.

Samen met experts uit het veld hebben wij onder andere het ‘MijnFertiCoach’ leefstijl programma ontwikkeld. Deze mobiele applicatie (app) motiveert stellen met een kinderwens hun leefstijl te verbeteren. Stellen gebruiken de interactieve app voor hun coaching en hun arts kan hen daarnaast op elk moment via een eigen dashboard actief begeleiden. Het doel is de kans op een (spontane) zwangerschap te verhogen. Onderzoeken hebben immers aangetoond dat leefstijl aanpassingen de succeskans kunnen vergroten 1,2.

Bovendien verlagen leefstijl interventies het risico op zwangerschapscomplicaties en comorbiditeiten bij vrouwen met overgewicht, hetgeen lijkt te resulteren in kostenbesparingen die kunnen oplopen tot € 1.163,00 per stel met een kinderwens 3.

Daarnaast hebben we de SatisFerti PCQ app ontwikkeld; een tool voor behandelaars om de ervaren waarde van de geleverde zorg te meten. Patiënten geven via de web app feedback over hun ervaringen en behandelaars gebruiken de informatie om te kwaliteit van zorg te meten en waar nodig te verbeteren.

De principes van waardegedreven zorg (Value-Based HealthCare) hebben ons geholpen om een innovatieve bijdrage te leveren aan de kwaliteit van de voortplantingsgeneeskundige zorg. Lees ook het interview met Anna van Poucke, KPMG, over waardegedreven zorg in de voortplantingsgeneeskunde.

Behandeling op maat.

Van leeftijd tot lichamelijke gesteldheid en familiegeschiedenis: in de zorg proberen we in toenemende mate om de keuze voor de best mogelijke behandeling voor een patiënt niet alleen te baseren op de diagnose, maar ook op persoonlijke kenmerken. Inmiddels heeft personalized medicine, ofwel gepersonaliseerde geneeskunde, een enorme vlucht genomen. Zo maakt moderne diagnostiek het mogelijk om genetische, moleculaire en cellulaire kenmerken van een patiënt mee te nemen in de keuze voor een behandeling. Ook binnen de voortplantingsgeneeskunde wordt in toenemende mate gestreefd naar maatwerk in de vorm van geïndividualiseerde behandelingen die rekening houdt met de verschillen tussen patiënten.

Een goed voorbeeld hiervan is de behandeling met een voortplantingshormoon dat individueel wordt gedoseerd via een algoritme op basis van AMH-spiegels en lichaamsgewicht. Dit met het doel om het risico op onder- en overstimulatie zo klein mogelijk te houden.

Lees hier meer (login vereist) over onze onderzoeksresultaten binnen de voortplantingsgeneeskunde en maternale zorg.

Maatschappelijk betrokken.

Bouwen aan families betekent voor Ferring ook bouwen aan de toekomst. Wereldwijd helpen wij jaarlijks tienduizenden stellen met hun kinderwens en wij zien het als onze verantwoordelijkheid hen een duurzame toekomst te geven. Deze ambitie hebben we ondergebracht in drie waarden: purpose, people en planet.

Als organisatie hebben we als doel (purpose) een bijdrage te leveren aan een schoner milieu (planet) en een meer inclusieve wereld (people). Dit doen we onder andere door onze CO2-uitstoot te verlagen tijdens productie, transport en levering van onze producten. Hierdoor besparen we jaarlijks ruim 200 ton CO2. In 2025 willen we de uitstoot van broeikassen met nog eens 25% verminderd hebben.

Ferring heeft een lange staat van dienst als het gaat om de kwaliteit en veiligheid van onze producten. Hier blijven we hard aan werken, op een ethische en duurzame manier. Daarom werken we alleen met partijen die dezelfde normen en waarden hebben als het gaat om gedrag, mensenrechten (people) en milieu.

Hierin hebben we ook oog voor de beschikbaarheid van onze geneesmiddelen via ons ons ‘Project Family – Safe birth’ project. Zo ontwikkelden wij een nieuwe formulering voor carbetocin, dat stabiel blijft bij hogere temperaturen. Hiermee helpen we vrouwen in (veelal armere) landen een bevalling te overleven.

Lees alles over onze duurzame initiatieven in ons ESG-rapport.

Samen bouwen.

Bij Ferring Fertiliteit krijgen we regelmatig persoonlijke berichten van ouders. Met behulp van onze medicatie en e-health programma’s zijn zij ouders geworden van een gezond kindje. Dat zijn de momenten waar we binnen ons team erg gelukkig van worden. Want wat is er mooier dan een bijdrage te mogen leveren aan het uitkomen van een kinderwens? Wij kunnen dat niet alleen en werken daarom op tal van projecten samen met zorgverleners.

Meer weten?

Meer weten over ons team of lopende projecten? Of heb je zelf een interessant voorstel voor samenwerking? Neem dan contact op met één van onze Key Accountmanagers.

 Wij zijn Ferring Fertiliteit. Wij bouwen families.

Bronnen:
1 Einarsson, et al., Human Reproduction, Vol.32, No.8 pp. 1621–1630, 2017
2 Mutsaerts, et al., N Engl J Med 374; May 19, 2016, pp 1942 – 1953
3 Steegers-Theunissens, et al., JMIR Mhealth Uhealth, vol. 8, iss. 10, e19570, 1- 12, 2020