MijnFertiCoach - Online leefstijl coach.

De MijnFertiCoach app is een online leefstijl coach voor iedereen die zich in een vruchtbaarheidsbehandeltraject bevindt. Het programma richt zich specifiek op verandering van leefstijl en helpt deze te optimaliseren.

Kansen vergroten.

Het doel is de kans op een succesvolle behandeling en zwangerschap te verhogen. Onderzoeken hebben aangetoond dat leefstijl aanpassingen een positieve bijdrage kunnen leveren aan de succeskans op spontane zwangerschap en op de kans op een succesvolle vruchtbaarheidsbehandeling1,2. Daarnaast zouden de risico’s op complicaties bij de aanstaande moeder en de ongeborene tijdens zwangerschap en geboorte kleiner worden3,4.

Wat doet MijnFertiCoach?

MijnFertiCoach inventariseert de leefstijlgewoonten (beweging, voeding, gewicht, roken, alcohol, drugs en stress) van de vrouw en waar zinvol ook van de partner. Deze gegevens worden geanalyseerd volgens een gevalideerd algoritme. Hieruit komt vervolgens een gericht advies rondom de verschillende leefstijl-domeinen. Hiermee is de zorgverlener in staat om koppels met een zwangerschapswens beter te ondersteunen en actief te volgen.

Deelnemende klinieken.

De onderstaande klinieken werken al succesvol met de MijnFertiCoach leefstijl coach.

CVB Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis

Máxima Medisch Centrum

Nij Linge Kinderwenscentrum

Amphia

UMCG

Nij Geertgen

Diakonessenhuis Utrecht

Jeroen Bosch Ziekenhuis

Nij Barrahus

Meer weten?

Voor meer informatie over de mogelijkheden van mijn MijnFertiCoach voor ziekenhuizen en klinieken kun je contact opnemen met onze Key Accountmanagers. Bezoek ook de MijnFertiCoach website en download onze brochure.

Bronnen:
1 Einarsson, et al., Human Reproduction, Vol.32, No.8 pp. 1621–1630, 2017
2 Mutsaerts, et al., N Engl J Med 374; May 19, 2016, pp 1942 – 1953
3 Twigt, et al., Human Reproduction, Vol.27, No.8 pp. 2526–2531, 2012
4 Van Oers, et al., PLoS ONE 13(3), March 28, 2018, e0192670.