PROFILE studie.

De PROFILE studie is door Ferring gestart om het routinematige gebruik van Rekovelle bij IVF en ICSI trajecten te onderzoeken. PROFILE staat voor Prospective multicentre non-interventional study to assess the patterns of use of Rekovelle in women undergoing in vitrO Fertilisation or Intracytoplasmic sperm injection procedures in routine ClinicaL PracticE.

Waarom een ​​real-world evidence onderzoek?

In het verleden werd klinisch onderzoek met geneesmiddelen met name uitgevoerd bij een geselecteerde groep patiënten en onder gestandaardiseerde omstandigheden ter verkrijging van een registratie. Tegenwoordig wordt men zich steeds meer bewust van het belang van aanvullend klinisch onderzoek na registratie waarbij patiënten met verschillende kenmerken in de klinische praktijk worden behandeld. Aanvullende gegevens over het gebruik in real-life omgevingen geven een beter inzicht over de bedoelde en onbedoelde werking van een geneesmiddel.

Onderstaande resultaten verschaffen belangrijk inzicht in de effectiviteit, veiligheid en behandelpatronen bij gebruik van het geneesmiddel Rekovelle® in de praktijk. Deze resultaten zijn gepresenteerd tijdens de ESHRE 2022 in Milaan.

Doelstellingen.

Primaire doelstelling:

Om het gebruik van Rekovelle® te onderzoeken bij vrouwen die naïef zijn voor in-vitrofertilisatie (IVF) of intracytoplasmatische sperma-injectie (ICSI), die maximaal drie behandelingscycli met Rekovelle® ondergaan.

Secundaire doelstellingen:

  • Onderzoek naar de effectiviteit en veiligheid van Rekovelle® in real-life omgevingen in de klinische praktijk
  • Onderzoek naar het voortzetten van een behandeling met Rekovelle® in opeenvolgende cycli en de redenen voor eventueel vroegtijdig stoppen met de behandeling

Resultaten.

Bron: www.eshre.eu (klik op de link voor het originele abstract)