Wie wil er nu niet beloond worden voor goed gedrag?

In het nieuws 12/09/2022
MijnFertiCoach Voedingsbingo

In de wereld van ‘serious games’ en gamificatie is al langer bekend dat beloning een krachtige manier is om gedrag te veranderen. Een beloning zorgt ervoor dat mensen het gevoel hebben dat zij een prestatie hebben geleverd. En dat ze controle hebben over het te bereiken doel.

Voor gebruikers van de MijnFertiCoach-app is er daarom vanaf 15 september een “online Voeding-Bingo” beschikbaar. Deze motivatie tool helpt hen om via de principes van gamificatie hun eetpatronen te doorbreken en nieuw, meer gebalanceerd eetgedrag te ontwikkelen.

Via een motiverend spaarsysteem krijgt de gebruiker inzicht in de vorderingen in het eetgedrag en kan gericht nieuwe doelen stellen. Hoe verder de vorderingen, des te exclusiever moeten de beloningen aanvoelen. Daarom schakelt deze tool op het juiste moment tussen badges en streaks als beloning. Bijvoorbeeld voor genuttigd fruit, groente, etc. worden badges en streaks uitgedeeld.

Zo helpt deze app de gebruikers om trots te zijn op iedere vordering in het eetgedrag en kunnen ze iets winnen (badges en streaks) als ze de juiste combinatie hebben. Maar de app is veel meer, de gebruiker krijgt namelijk ook uitgebreide informatie over gezonde voeding en tips. Wil je meer weten over MijnFertiCoach en hoe deze app helpt om leefstijlgewoonten (beweging, voeding, gewicht, roken, alcohol, drugs en stress) te doorbreken? Lees dan hier verder of bezoek de website van MijnFertiCoach zelf.

Vind je het leuk wat je ziet? Deel met een vriend.