Diagnostiek en behandeling van PCOS

Inleiding

Deze e-learning heeft als doel u bekend te maken met het Polycysteus Ovarium Syndroom (PCOS). Onlangs is een nieuwe internationale richtlijn verschenen op dit gebied en vanuit een vijftal casussen die u vanuit de praktijk zult herkennen, zullen verschillende onderwerpen worden besproken. De onderwerpen die besproken zullen worden zijn: historie, diagnostiek, psychosociale gevolgen, metabool syndroom, behandeling anovulatie, behandeling menstruatie problemen en lange termijn gezondheidsrisico’s.

Auteur: Prof. dr. J.S.E. Laven

Accreditatie:

Deze e-learning is geaccrediteerd door de NVOG voor 1 punt (t/m 01-02-2026). Indien u tot deze beroepsgroep behoort dan wordt een succesvolle afronding van de e-learning automatisch bijgeschreven in uw persoonlijke nascholingsdossier (inclusief de bijbehorende accreditatiepunten).

Na een begintoets waar uw huidige kennis op het gebied van PCOS wordt getoetst, zullen aan de hand van een training met de casussen de onderstaande leerdoelen aan bod komen. Na het doorlopen van de training, sluit u de e-learning af met een eindtoets. In deze eindtoets dient u minimaal 70% van de vragen goed beantwoord te hebben om de accreditatiepunten te verdienen. U mag de toets tweemaal herkansen.

Leerdoelen:

  • Men weet na de cursus hoe men PCOS diagnosticeert en wat de verschillende sub fenotypen zijn.
  • Men kent de met PCOS geassocieerde metabole en psychosociale verschijnselen
  • Men kent de nieuwste en meest effectieve behandelingsalgoritmes voor anovulatie
  • Men kent de nieuwste en meest effectieve behandelingsalgoritmes voorcyclusregulatie
  • Men kent de met PCOS geassocieerde lange termijn gezondheidsrisico

Hoe volg je onze e-learnings?

Login op de website of maak een account aan en ontvang direct toegang tot onze e-learnings. Navigeer naar de gewenste e-learning en klik op ‘Start e-learning’ om te beginnen.

Nog meer leren?

Bekijk hier onze andere e-learnings.

Vind je het leuk wat je ziet? Deel met een vriend.